Το νέο μου μυθιστόρημα

Προσωρινός τίτλος: Ενθαλπία

Διαβάστε στο τέλος της σελίδας το πρώτο κεφάλαιο


Όταν δημοσιεύτηκε το Το Μυστικό του Λεβάντε και με ρωτούσαν τι θα είναι το επόμενο βιβλίο, απαντούσα ότι διαδραματίζεται στο μέλλον. Η απάντηση, κυρίως ανθρώπων του εκδοτικού χώρου, ήταν “Μην αλλάξεις είδος. Μείνε καλύτερα στο ιστορικό μυθιστόρημα αφού το κάνεις καλά”.

Το πρόβλημα είναι ότι πάντα έγραφα με το σκεπτικό ότι κάθε βιβλίο πρέπει να με κάνει καλύτερο ως συγγραφέα, να είναι ένα επιτυχημένο πείραμα σε κάτι καινούριο. Θεωρώ ότι τα κατάφερα με τα τρία δημοσιευμένα βιβλία, αλλά και με το καινούριο.

Το ότι δεν παράγω ένα βιβλίο κάθε χρόνο σημαίνει ότι δεν ζω από την συγγραφή. Η παραίτηση από αυτό το παιδικό όνειρο ήταν λυπηρή, αλλά παράλληλα απελευθερωτική. Θα βιοπορίζομαι από κάτι άλλο, και θα γράφω μόνο όταν έχω κάτι να πω.

Αυτό που τώρα έχω να πω διαδραματίζεται στο μέλλον, όχι στο πολύ μακρινό, εκεί που ο κόσμος θυμίζει τον δικό μας αλλά μοιάζει αφιλόξενος. Μακάρι να τον γνωρίσετε κάποια στιγμή, λογοτεχνικά και μόνο.

Το συγκεκριμένο είδος, speculative fiction (The Handmaid’s Tales, Never Let Me Go, Dune) δεν είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα, πέρα από τα έργα γνωστών συγγραφέων, που είναι μια εγγύηση για κάθε εκδότη.

Μπορεί λοιπόν να αποδειχθεί δύσκολο να βρεθεί ένα σπίτι για το χειρόγραφο, αλλά ξέρω ότι έκανα την σωστή επιλογή. Κλέβω πολύτιμο χρόνο από την οικογένειά μου για κάθε βιβλίο, και το ίδιο ισχύει για τους αναγνώστες. Ας αξίζει λοιπόν.

Δημοσιεύω στην ιστοσελίδα μου τo πρώτo κεφάλαιo χωρίς να παραθέσω άλλες πληροφορίες, και περιμένω τα σχόλιά σας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για την έκδοση του μυθιστορήματος, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μου (και να απεγγραφείτε όποτε το θελήσετε).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.