Ποιο είναι το εθνικό μας ζώο;

Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν από ένα ζώο που τους συμβολίζει.  Η Αμερική έχει τον αετό, η Αυστραλία το κοάλα και το καγκουρό, η Γαλλία το γαλλικό κόκορα κλπ.

Έτσι και στην Αγγλία λοιπόν έχουν βαλθεί αυτή την περίοδο να βρουν το ζώο που τους αντιπροσωπεύει στον κόσμο. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο πρίγκηπας Κάρολος, ο οποίος προτείνει μετά μανίας τον κόκκινο σκίουρο, ο οποίος τελεί υπό εξαφάνιση εξαιτίας του γκρίζου σκίουρου, που βλέπει ελεύθερο στα πάρκα όποιος επισκέπτεται το Λονδίνο.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι τους αντιπροσωπεύει περισσότερο ο ιππόκαμπος, άλλοι το ελάφι και κάτι άλλα περίεργα ζώα που δεν έχουμε εμείς.

Και το ερώτημα: αν προκύψει τέτοιο θέμα και στην Ελλάδα, εσύ τι θα ψηφίσεις;

Εγώ πάντως θα προτείνω την προβλεπού, που είναι διασταύρωση προβάτου και αλεπούς, γιατί νομίζω ότι είναι τα δύο ζώα που μας αντιπροσωπεύουν καλύτερα: δειλοί σαν πρόβατα, αλλά κουτοπόνηροι σαν αλεπούδες.

Διαβάζετε λογοτεχνία; Δείτε τα βιβλία μου εδώ.

5 thoughts on “Ποιο είναι το εθνικό μας ζώο;

 1. Βλέπω το γαϊδούρι να κερδίζει έδαφος! Ο …όνος ωστόσο είναι καλοκάγαθος, ενώ ο Έλληνας την έχει λίγο την κακία στο μάτι καμιά φορά. Θέλει να στην φέρει, να βγει μπροστά..!

  Η πιο ευφάνταστη πρόταση είναι σίγουρα ο έκπτωτος Καραμανλής, αλλά έτσι φοβάμαι ότι θα στερηθούμε και την όποια καλή πλευρά έχουμε σαν λαός.. Άσε που έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να χαρακτηριστούμε έθνος παχύσαρκων..!

 2. Γαϊδούρι, Όνος που λέγαμε παλιά… Κάποια στιγμή θα έλεγα και το μουλάρι, αλλά αυτό ανήκει σε άλλη γενιά…., οπότε

  Όνος
  (μ)όνος
  (π)όνος
  (παθογ)όνος
  (συζηγοκτ)όνος
  και πάει λέγοντας

  π

 3. Σωστή και δικαιολογημένη απάντηση!!! Δεν την είχα σκεφτεί την κότα! Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πονηριά του Έλληνα! Γαλλοπούλα;;

 4. Κότα! Κότα με χίλια…
  Δεν ξέρει τι της γίνεται, ούτε καν αν αυτή έκανε το αυγό ή το αυγό εκείνη, από πάνω της το παίρνουν κιόλας το αυγό σε καθημερινή βάση και βέβαια (αν είναι τυχερή και γλυτώσει προς στιγμήν τη σφαγή), βρίσκονται συγκεκριμένοι Άλλοι που της προσφέρουν… υπερεντατικό sex. Άσχημα;

Comments are closed.