Kλεφτές Mατιές

Τι κοινό έχουν μια έκρηξη σουπερνόβα, ένα σπίτι με θέα το Σηκουάνα, ένας ζωγράφος που φτιάχνει το πορτρέτο της ζωής του, ένας έρωτας που μένει κρυφός για μια ζωή, τα ματαιωμένα όνειρα μιας γυναίκας, και ένα φυλαχτό που ομολογεί μια αμαρτία;

Είναι όλα κομμάτια αυτού του βιβλίου, δεκατρείς ιστορίες σαν κλεφτές ματιές στις ζωές κάποιων ανθρώπων που αγαπάνε, πληγώνονται, μένουν μόνοι τους, θρηνούν τα όνειρά τους και κάνουν παθιασμένο έρωτα…

13 thoughts on “Kλεφτές Mατιές

 1. Μόλις το τελίωσα απο τα πρωτα μαλλον το πρωτο ελληνικό βιβλίο μου στο Kindle με συγκίνησε διαβάστηκε σε γρήγόρους ρυθμούς γιατι με αρέσε και με συγκίνησε κλεφτες ματιες στον έρωτα στην ζωη Ευχαριτώ

 2. Πολλά συγχαρητήρια!!!Ένα βιβλίο που τελείωσα πριν ακόμα καταλάβω πότε το άρχισα!Ιστορίες που κάθε μια έχει κάτι ξεχωριστό και μοναδικό να πει..ακόμα και “ο πίνακας του έρωτα” είναι μια ιστορία με νόημα..γιατί κάθε ένας που το διαβάζει δίνει το δικό του νόημα..βγάζει τα δικά του συμπεράσματα..ίσως να το συνδέει και με δικές του αναμνήσεις..

 3. [Τα σχόλια μέχρι αυτό το σημείο έχουν μεταφερθεί από την προηγούμενη διεύθυνση, stefivos.wordpress.com]

 4. Νομίζω ότι ένας που μπορεί και γράφει είναι αν μη τι άλλο ένας ωραίος άνθρωπος!! Πόσο μάλλον όταν γράφει τόσο ωραία ώστε να προκαλέσει συναισθήματα και σε άλλους. Εύχομαι να γνωρίσεις πολλές μεγάλες συγγραφικές επιτυχίες και μια μέρα να κάνουν ουρά οι αναγνώστες έξω από τον Ιανό για να τους υπογράψεις ένα αντίτυπο…

 5. Συγχαρητήρια!Πολύ ενδιαφέρον και ρεαλιστικές ιστορίες που σε καθηλώνουν,με ήρωες που θα μπορούσαν να ήταν άνθρωποι της διπλανής πορτας.

 6. Πολύ ωραίες οι ιστορίες σου, αλλά ήταν λίγες και τελειώσανε γρήγορα.. Περιμένω τώρα το “Όσα χωράει μια στιγμή”!

 7. Πραγματικά συγχαρητήρια! Μοναδικές ιστορίες βγαλμένες απο την καθημερινότητα μεν, αλλά από μια ξεχωριστή ρομαντική και ταυτόχρονα ρεαλιστική οπτική γωνία.Το μοναδικό βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, που ενώ παρουσιάζει ωμή την πραγματικότητα χωρίς ωραιοποιήσεις και σάλτσες δεν αφήνει πικρή γεύση αλλά μια αίσθηση αισοδοξίας, με πολύ ωραία ηθικά διδάγματα. Ανυπομονώ για το επόμενο !

 8. Διαβάζοντας τις κλεφτές ματιές ταυτίστηκα και εγώ με τους πρωταγωνιστές σου….
  Με άγγιξε και με ηρέμισε τα βράδια που σκεφτόμουνα τους πρωταγωνιστές της δική μου ζωής που κάποιες φορές την αφήνω απλά να κυλάει …εεε ρίχνοντας που και που καμιά «κλεφτή ματιά» …..

 9. Στέφανε, είδα το λινκ για το ‘Κλεφτές Ματιές’ στο προφίλ της Ανθής πριν λίγο καιρό. Το αποθήκευσα και διάβαζα όσα διηγήματα άντεχα λίγο πριν κοιμηθώ.Στα αλήθεια μου άρεσαν πολύ, με ‘Το Φερμουάρ’ και ‘Κάθε τέλος μια καινούρια αρχή’ να ταυτίζομαι για διαφορετικούς λόγους. Είδα πως είναι ήδη έτοιμο και το νέο σου βιβλίο, θα διαβάσω και αυτό και νομίζω θα στριμωχτούν και τα δύο (κάποια στιγμή..) στη βαλίτσα μου για Ελλάδα! Πολύ καλή συνέχεια σε όλα!

  Ιωάννα

 10. Στέφανε ολοκλήρωσα την ανάγνωση όλων των ιστοριών σχεδόν απνευστί! Όλες γοητευτικές και με όλες συνδέθηκα με Κάτι..
  Πιστεύω οτι έχεις Μέλλον στη λογοτεχνία.
  Κρατάω με Συγκίνηση: “Ο πατέρας τους κάθισε δίπλα της και της κράτησε το χέρι. Ήταν ακόμα ζεστό, και γι’ αυτό το έσφιξε ακόμα περισσότερο, για να μην το αφήσει να παγώσει ποτέ.”
  Μπράβο!
  Καλή Συνέχεια

 11. Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του ”Κλεφτιές Ματιές”.Μπράβο σου, για πρώτη προσπάθεια είναι καταπληκτικό, ειδικά αν θεωρήσουμε οτι κάποιες από αυτές τις ιστορίες τις έγραψες πιτσιρικάς.Μέσα από τα διηγήματα σου μπορούμε να ”δούμε” την εξέλιξη σου ως συγγραφέα αλλά κ΄ να διαπιστώσουμε οτί έχεις να δώσεις πολλά περισσότερα στην λογοτεχνία!Σου εύχομαι να μη χάσεις την Μούσα σου ποτέ!
  Κλείνω για να πάω τρέχοντας ν αρχίσω την ανάγνωση του ”Όσα χωράει μια στιγμή”.

 12. Κλεφτές ματιές… Ματιές που φτάνουν ίσα να μας φανερωνουν στιγμές από τις ζωές ανθρώπων που, αν και οι ιστορίες τους είναι τόσο διαφορετικές, νιώθω πως, αν “πετάξω ψηλά πάνω σπίτια και τους ανθρώπους” με θα αντιληφθώ πως με κάποιον τρόπο συνδέονται..! Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, οι ματιές αυτές μιλησαν στη ψυχή μου

 13. Είσαι σίγουρα άνθρωπος της εποχής που ζούμε????Μήπως η μορφή σου είναι 21 αιώνα και η ψυχή σου από τότε που οι αξίες βρίσκονταν στα απλά πράγματα,τα καθημερινά???Τι έχω πάθει με τα έργα σου???Χίλια ευχαριστώ για όσα διάβασα!!!Μακάρι να σε γνωρίσω καποιά στιγμή απο κοντά!!!ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ (και παίρνω το θάρρος να στα στείλω μιας και έχεις γίνει το καθημερινό παρεάκι μου)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.